Loopbaancoaching

De stap naar meer energie, vrijheid en vertrouwen in jezelf en in je loopbaan.

Gaat dit over jou?

Je houdt van een fijne sfeer en harmonie. Je voelt de stemmingen en behoeftes van anderen goed aan, daardoor weet je goed wat een ander nodig heeft. Je bent loyaal en bent altijd bereid anderen te helpen. Je ziet veel details en kan lang nadenken over keuzes. 
Je hebt een sterk rechtvaardigheidsgevoel, bent creatief en hebt een sterke intuïtie.
Je bent gevoelig voor prikkels, waardoor je veel waarneemt en deze intenser ervaart. Dit zorgt dat je regelmatig op bent of je overprikkelt voelt. 

Dan is er een grote kans dat jij een HSP bent. 

Een Hoog Sensitief Persoon. 

Laten we gevoelige mensen koesteren. Ik denk dat de ongevoeligheid van de wereld problematischer is

Wil je meer weten over HSP?

Doe de test 

Beantwoord de vragen en ontdek of jij een HSP bent

Veel gestelde vragen over HSP

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over HSP. 

HSP (loopbaan) coaching

Wil je ook leren hoe je jouw hooggevoeligheid als kracht kan inzetten in je werk? Hier kan ik je bij helpen. Klik op onderstaande link voor loopbaancoaching op maat. 

Wil jij ook op een fijne manier omgaan met jouw hooggevoeligheid?

Download het e-book: in 6 stappen naar meer werkgeluk

Vul hieronder jouw gegevens in het het e-book in 6 stappen naar meer (werk)geluk wordt per mail naar je toegestuurd. 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

HSP & loopbaancoaching

Als je bewust wordt van jouw hooggevoeligheid en wat dat voor jou betekent, dan wordt het makkelijker om hier op een fijne manier voor jezelf mee om te gaan. Thuis en op het werk, zodat jij:

Wil jij ook

"De mooiste versie van jezelf, maak je zelf, maar dat hoef je niet alleen te doen"

HSP staat voor Hoogsensitief Persoon, of in het Engels Highly Sensitive Person. Elain Eron heeft in 1996 deze term geïntroduceerd. Het zijn personen die informatie en prikkels diepgaand verwerken. De indrukken komen ongefilterd binnen.

Het zorgt ervoor dat dit meer energie kost om die prikkels te verwerken, ook kunnen ze je -emotioneel- dieper raken.

De schatting is dat ongeveer 15-20 % van de bevolking hoogsensitief is. 

Elain Aron heeft een test ontwikkeld om te kijken of jij hoogsensitief bent. Wil je weten of jij HSP bent, kijk dan bij de HSP checklist op mijn site en doe de test.  

Elaine Aron is de grondlegster van de term HSP – Highly Sensitive Person. In het Nederlands is dat HoogSensitief Persoon. Hooggevoeligheid is in Nederland meer gebruikt, waardoor deze benamingen door elkaar gebruikt worden.
In Nederland zijn over het algemeen de benamingen HSP, Hoogsensitief en Hooggevoelig dus hetzelfde.
Echter in België is de term hooggevoelig – over gevoelig, hoogsentimenteel. 
Daardoor heeft het daar dus een verschillende betekenis.

  • De eerste stap is je bewust te zijn van wat jouw grenzen zijn. Een burn-out is een extreme manier van over je grenzen gaan. Tijdens het herstel leer je wat je grenzen zijn en hoe je deze bewaakt. Maar ook zonder burn-out is het goed om te weten waar jouw grens ligt. Coaching is een hele mooie manier om je daarbij te helpen. Vaak in een paar sessies leer je al zoveel over jezelf.

Naast het herkennen van je grenzen is het belangrijk dat je ze leert bewaken. Hoe kan je de tijd nemen om weer op te laden, hoe zeg je op een fijne manier “nee” en hoe zorg je ervoor dat je niet snel van je stuk bent door de mening van anderen. Maar juist met vertrouwen kan doen wat jou helpt.
Pink Peer Coaching helpt je daar graag bij. Wil je vrijblijvend kennis maken of meer weten over het aanbod neem contact met ons op. 

  • Nee, je bent er mee geboren, in veel gevallen is het ook erfelijk. De kans is dan ook groot, dat je deze eigenschappen bij een van je kinderen terug ziet.
    HSP is een mooie eigenschap, als je die op de juiste manier inzet, behoud je energie en ervaar je het als kracht. Het maakt je uniek en van waarde. Coaching helpt je daarbij.

Als HSP komen prikkels – omgang met anderen, informatie, gebeurtenissen- ongefilterd binnen. Het kost meer energie om dit te verwerken. Als je je bewust ben van jouw hoogsensitiviteit is het makkelijker om je energie hoog te houden en te doen wat bij je past.

Zo zie ik HSP-ers in mijn praktijk die opgebrand zijn door het werk dat ze doen. In de horeca of in een winkel. Door het contact met de mensen kost dit veel energie.

Er zijn zoveel mooie mogelijkheden om werk te doen waarbij je kan doen waar je goed in bent en wat je gelukkig maakt. Bovendien hou je genoeg energie over voor alle mooie dingen naast je baan. Het is een mooie reis om dat te ontdekken. Betekenisvol werk dat jou gelukkig maakt. Klik op de link om vrijblijvend kennis te maken.

Hoogsensitieve mensen zijn geneigd om veel in hun hoofd te zitten. Dat betekent dat je veel nadenkt en de oplossing/verklaring zoekt met je eigen gedachten. Piekeren, malen, misschien herken je het. “Ja maar”, “wat als”, “stel nou dat”, “die anderen vinden…”
Hierdoor krijgt je gevoel minder ruimte. Zonde, want als HSP is je gevoel juist zo sterk ontwikkeld.
Het bewegen, sporten of letterlijk “aarden” (met je blote voeten op de grond, of handen in de aarde), maak je contact met je lichaam. Het leidt af van je gedachten, maar helpt je ook de signalen van je lijf te voelen.

Helaas maar waar. HSP-ers hebben een grotere kans op een burn-out. De prikkels komen intensiever binnen, bovendien zijn ze vaak heel loyaal en leggen de lat hoog. Ze zijn doorzetters en stoppen pas als ze echt niet meer kunnen. Een burn-out is intensief, maar ook een boodschap waar je veel van leert. Het is de weg naar een nog mooiere en sterkere versie van jouzelf. Wil je meer weten over de mogelijkheden van HSP loopbaancoaching bij burn-out herstel. Hoe jij vanuit gevoel en met passie werk kan doen wat bij jou past, kijk bij deze link naar de mogelijkheden.

HSP-ers ervaren vaak een gevoel van “druk”, “moeten” en ” de verwachting te presteren”. Juist omdat zij zo afgestemd zijn op anderen voelen ze dat (te) goed aan. Daardoor blijft er weinig tot geen ruimte over voor eigen groei.
De HSP coaching bij Pink Peer is erop gericht om een gevoel van vrijheid te creëren. Ook kijken we vanuit intuïtieve en creatieve werkvormen naar jouw groei. Hierdoor kunnen we vanuit ontspanning, dicht bij jouw gevoel komen. Hetgeen voor jou belangrijk is en niet de verwachting van de ander. Groei op een andere manier en het is eigenlijk veel effectiever dan de reguliere aanpak.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Vraag met mij direct.

Blogs over HSP