Ik ben Justine Bongers

HSP Coach werkgeluk, hoogsensitief, met een passie om het beste in jou naar boven te halen

“Ik heb mogen ervaren wat de impact op je gezondheid is,
als je werk doet wat jou gelukkig maakt.”

Het perfecte plaatje

Het perfecte plaatje: een master op zak, een carrière van ruim 15 jaar bij een groot internationaal bedrijf, regelmatig voor werk op reis, moeder van de leukste kinderen op de wereld, Zumba docent. Klaar staan voor anderen, invoelend, attent, sportief, behulpzaam, flexibel bij veranderingen (op het werk). 

Het was het ideale plaatje…. en toch viel de hele boel uit elkaar. Mijn sterke eigenschappen van loyaliteit, verbinding en behulpzaamheid werden mijn grootste valkuil. Want waarvan ik dacht “dat overkomt mij nooit”, gebeurde toch op een ochtend in Mei 2018. 

Ik viel uit met een burn-out. Waar mijn hoofd dacht “nog even doorgaan”, zei mijn lijf “stop”. Ik wist niet meer wat ik deed, of dat was omdat ik het zelf graag wilde, of omdat anderen het van mij verwachtten. Te lang doorgegaan, ten koste van mijzelf. Voor mijn gevoel was alles waar ik voor stond, kwijt.

_MG_6661

Je ergens aan over geven is alles behalve opgeven

Mijn herstel is achteraf is de grootste periode van persoonlijke groei in mijn leven. Want ik deed dingen eens niet “omdat het zo hoorde of verwacht werd”, wel omdat ze voor mij goed voelde. Daar eerlijk naar te luisteren was nieuw.  

Zo bouwde ik, stap voor stap, aan een nieuwe baan dat weer paste in het totale plaatje. Moeder kunnen zijn en werken. Ambitie op mijn voorwaarden en niet hoe ‘het hoort’. 

Niet alles van tevoren gepland te hoeven hebben, maar ook te laten ontstaan. Ruimte voor mijn gevoel en zachtheid èn dit kunnen inzetten in mijn werk. 

Een belangrijke en lastige beslissing was om na 15 jaar afscheid te nemen van mijn functie en werkgever en te kiezen onbekende. 15 jaar ervaring, kennis, (groot) netwerk, een stuk van mijn identiteit, het voelde alsof ik een deel van mijn familie moest loslaten.

De reacties uit mijn omgeving maakte het niet altijd makkelijker. Zij begrepen niet, waarom ik mijn zekerheid van zo’n mooie baan, “alles wat ik had opgebouwd”, een groot netwerk, flexibiliteit, reizen voor het werk, mooi salaris en goede werkgever, opgaf voor het onbekende. 

Maar ondanks de twijfel van buitenaf en ook af en toe die van mijzelf, wist ik een ding heel zeker: “als ik het in de toekomst anders wil, zal ik het ook daadwerkelijk anders moeten gaan doen, namelijk kiezen wat mij gelukkig maakt.”

 

Loslaten betekent ruimte voor nieuwe mogelijkheden

Met een nieuw fundament van zelfvertrouwen, kennis, geluk, zingeving en drijfveren, kon ik kiezen voor werk dat bij mij past.
Hierin te investeren heeft het ervoor gezorgd dat:

 Ik kan doen waar ik goed in ben en wat ik het allerliefste doe. 

 Op zondagavond of aan het eind van die vakantie met veel zin weer uitkijk naar een nieuwe (werk)week. 

– Ik nu wel eens weet waar ik over 5 jaar wil staan. 

 Ik zelf de koers bepaal, omdat ik weet wat ik waard ben en dat kan inzetten.

 

Puur door mezelf te zijn, kan ik anderen helpen. Ik leerde dat het niet alleen talent is wat van waarde is in je werkgeluk, maar dat passie de grote drijfveer is.

“I am me, that’s my power”

 

Niet altijd de makkelijkste weg, maar het absoluut waard. Deze periode heeft wat echt belangrijk is weer zichtbaar gemaakt.

Mijn missie

“Jou op een warme, persoonlijke manier te helpen naar de volgende stap in je loopbaan, waarin je echt kan stralen, met (zelf) vertrouwen waarin je gelukkig en op je best bent. Loopbaangroei vanuit je hart.”

 

Wat anderen over mij zeggen

“Justine is warm, creëert te ruimte om jezelf te zijn, maakt het ingewikkelde helder en inzichtelijk. Ze is gestructureerd en inlevend. Ze haalt het beste in je naar boven.”

 

Wat je nog niet over mij wist

·     Ik vind het heerlijk om af en toe helemaal alleen te zijn.

·    Iedere ochtend sta ik onder een koude douche -ook in de winter- en het liefst ook met regelmaat een dip in de zee.  

·    Ik kan niet zonder floss….

·    Waar een ander de weg kwijtraakt en vastloopt in ideeën en gedachten, zie ik de grote lijnen en breng overzicht aan. Daar word ik blij van! 

·    Naast Zumba fitness – is mijn favoriete sport. Met roze bokshandschoenen, dat wel. 

·     Ik loop het liefst het hele jaar op slippers. Ja, ook in de winter. 

Justine als coach

kantoor
ian-schneider-TamMbr4okv4-unsplash

Mijn visie op loopbaangroei en werkgeluk

Zullen we kennis maken?

Kennismaken is vrijblijvend en kosteloos.
Omdat ik geloof dat een goed en vertrouwd gevoel, de basis is voor jouw groei.
Laten we samen kijken naar jouw mogelijkheden.  

Kies je voor een samenwerking met mij, dan kies je voor

Wat anderen zeggen

Hannah VinkHannah Vink
18:39 25 May 24
Ik vond de begeleiding van justine heel fijn. Ze stuurt niet, maar zorgt ervoor , door goeie vragen, opdrachten, en door fijne praktische tips, dat je zelf tot inzichten komt. Zeer prettige ervaring!
Joy WeijerJoy Weijer
12:49 17 Jan 24
Justine is een warme en betrokken coach die echt aandacht heeft voor jou als persoon.Door samen te kijken naar mijn waarden, kwaliteiten, wensen en drijfveren heb ik nu een veel helderder beeld van waar een baan of functie voor mij aan moet voldoen om passend bij mij te zijn en zodat deze mij energie geeft en ik er happy van wordt.Justine is heel goed in het creëren van overzicht, het geven van een helikopterview op de situatie, maar tegelijkertijd ook in het samen concreet maken van: Welke kleine stap ga je nu zetten om dichter bij jouw stip aan de horizon te komen? En wat heb je daar bij nodig?Het coaching traject “doe die dingen waar jouw hart van gaat zingen” bij Justine heeft mij meerdere inzichten gebracht die samenkomen in één woord: vertrouwen. Kijken naar jezelf, naar nieuwe stappen, en het maken van keuzes vanuit zachtheid en vertrouwen. “Uit je comfortzone stappen is op ontdekking gaan, wat brengt het mij?” Een voor mij inspirerende en motiverende uitspraak van Justine die ik meeneem op mijn verdere loopbaan- en levenspad.
Johan SloosJohan Sloos
10:09 08 Sep 23
Ik heb bij Justine het loopbaangroeiprogramma gedaan en het was echt geweldig. Eens in de zoveel tijd gun ik mezelf de tijd om eens te kijken waar ik sta tov mijn werk, en Justine biedt met haar programma een hele goede structuur aan die ervoor zorgt dat ik zelf eerst rustig kan nadenken, in mijn eigen tijd, over verschillende overwegingen en deze dan met haar kan doornemen. Justine heeft een hele fijne stijl van coachen; ze luistert met echte aandacht, heeft nooit vooroordelen en veroordeelt niet, en weet precies het juiste uit jezelf te halen op de meest plezierige manier. Het programma heeft mij gesterkt in mijn overtuigingen wat belangrijk voor me is en heeft me geholpen om op basis daarvan stappen te nemen. Nogmnaals dank Justine en voor een ieder die dit leest: ik raad haar absoluut aan!
Rose DoolanRose Doolan
11:13 29 Aug 23
Ik gun iedereen coach als Justine, waarbij je 100% jezelf kan zijn en je gecoacht wordt in het vinden van het carrièrepad dat bij jou past, waardoor werk eigenlijk niet meer voelt als werk, en ook nog eens energie geeft. Ze is ook zo ontzettend genereus en geeft heel erg veel om haar coachees.Na het volgen van een traject bij Justine verlies ik veel minder energie en weet ik beter wat ik wil, en heb ik veel meer vertrouwen in mijzelf en het pad dat ik ga.Als je in een burn-out spiraal zit en eigenlijk niet zo goed weet wat je zou willen of hoe je in de wereld past, dan is Justine de allerfijnste coach.
Nadia JemaaNadia Jemaa
07:16 26 May 23
Heel erg veel aan mijn traject met Justine gehad. Ze heeft me geholpen om mezelf anders te zien, om te ontdekken wat ik heel erg leuk vind, dat ik mag dromen, dat grenzen leggen meer dan oke is en dat ik meer op mezelf mag vertrouwen. Ze luistert, heeft mooie inzichten, ze is gepassioneerd en geeft echt om haar coachees. Een dikke aanrader dus!
David BrandonDavid Brandon
14:10 08 Mar 23
Bij toeval, en alsof het zo moest zijn, kwam Justine op mijn pad. Om het nieuwe jaar op een creatieve manier meer richting te geven heb ik meegedaan aan de vision board workshop bij Justine. Met Justines warme persoonlijkheid, oprechte interesse en gastvrijheid was het een erg geslaagde ochtend, en ging ik met een prachtig vision board naar huis, waar ik iedere dag nog heel blij van word en energie van krijg. Ook de gesprekken met de andere dames en Justine tijdens de workshop waren heel fijn.Het hartelijke contact voor en ook na de workshop met Justine typeert haar!Ik kijk uit naar een volgende workshop, en in tussentijd houden we zeker contact.Leontien Manenschijn
Wat een openbaring! Eindelijk iemand die mij goed heeft kunnen helpen in een volgende stap in mijn loopbaan. Door haar ruime ervaring, ondersteuning en brede kennis ben ik weer op de goede weg. Dank hiervoor Justine🙏🏻
Nicolette KnapeNicolette Knape
15:52 23 Jan 23
Voelde mij gehoord met wat ik wilde en wat voor mij belangrijk was. Ze heeft me erg geholpen met een volgende stap nemen.
Wieb KlaasseWieb Klaasse
13:35 23 Oct 22
Wat een fantastisch georganiseerde workshop heb ik gedaan bij Pink Peer coaching. De nieuwe locatie gaf het geheel een warme en sfeervolle omlijsting. Met een super leuk groepje een waardevolle ochtend beleefd. Dank Justine!
Nienke BruinsNienke Bruins
12:19 14 May 22
Ik heb bij Justine een workshop gevolgd waarbij we een Vision Board gingen maken. Het was een heel ontspannen en inspirerende bijeenkomst! Justine gaf kalm en krachtig leiding aan het geheel en we hebben allemaal een mooi Vision Board gemaakt, waarin je weerspiegeld ziet waar ieder voor staat en waarde aan hecht. Af en toe weer een blik werpen op mijn Vision Board helpt me om bij mezelf te blijven. De workshop is echt een aanrader!
Marjorie HoltusMarjorie Holtus
18:45 02 May 22
Super fijne workshop bij Justine gevolgd. Hoe vaak sta je nou even 'echt" stil bij dingen. Dit was het moment. Even tijd voor mezelf en nadenken over wat ik wil, wie ik ben en wat ik wil bereiken. Zo zinvol. Ik raad het iedereen aan. 🥰👍
Mariette MarseilleMariette Marseille
11:56 27 Apr 22
Met een big smile ging ik naar huis na de workshop bij Justine😁 ik heb een een schoonheidssalon in Lisse en ik vind het fijn om regelmatig een coach te raadplegen en geïnspireerd te worden. Zo weet ik weer wat belangrijk is voor mij en wat mijn drijfveren zijn. Ondernemen en dicht bij mezelf te blijven en mensen helpen is waar Justine mij bij helpt. Ik ken Justine al heel wat jaren, ze is een warm mens en je voelt je direct op je gemak bij haar. Met de de kennis en ervaring die zij heeft zou ik zeker eens contact met haar opnemen.
Linda NordholtLinda Nordholt
08:42 26 Apr 22
Justine is een topper! En een heel fijne coach. Ze luistert aandachtig, is doelgericht, maar bovenal een fijn mens. Dus zoek jij een loopbaancoach en/ of burn out coach, dan is Justine de go to coach.
Jolanda VermeijJolanda Vermeij
06:23 26 Apr 22
PinkPeer coaching is een fijne en veilige omgeving om even tijd voor jezelf te hebben, mooie gesprekken te voeren!Justine zorgt voor een warme, vertrouwde setting en daarbij is Justine een fijn mens waarbij je je meteen op je gemak voelt!Ik heb er een mooi vision board gemaakt en Maak 2022 jou jaar gevolgd! Een aanrader!
Lianne KoolLianne Kool
17:35 25 Apr 22
Heel fijn en warm persoon om mee te praten. Ze helpt je echt verder.
Cindy HeereCindy Heere
16:18 25 Apr 22
Justine van Pink Peer is een heel mooi, warm en kundig mens. Ze weet in een huiselijke sfeer je op je gemak te brengen en laat je tot mooie inzichten komen. Heel fijn om een sessie mee te hebben!
Na een fijne kennismaking met Justine, die je gelijk een ontspannen gevoel geeft, een hele waardevolle workshop gevolgd! Tijdens het maken van het moodboard ontstonden zulke mooie en bijzondere gesprekken, waar ik later écht nog vaker bij heb stil gestaan! Zowel vooraf áls achteraf staat Justine voor je klaar voor vragen en een luisterend oor!
Bianca JonkBianca Jonk
14:22 24 Apr 22
Justine is empathisch, warm en geeft je de ruimte om jezelf te zijn. Haar coaching is positief en helpt te verhelderen wat echt belangrijk voor mij is. Ze weet een vertrouwde omgeving te creëren.waarin ze de juiste vragen weet te stellen om nieuwe inzichten te krijgen. De gesprekken geven mij vertrouwen en de praktische handvatten om te groeien. Met ruimte voor gevoel en nieuwe mogelijkheden.
Ingrid DenisIngrid Denis
10:27 10 Apr 22
De begeleiding van Justine helpt je om een duidelijker beeld te hebben van wat jouw innerlijke prioriteiten zijn, waar je energie van krijgt. Je bent vooral als werkende moeder het middelpunt. Je werkt aan jezelf om uiteindelijk ( dat is het doel) gelukkiger te zijn. Je voelt je begrepen en op jouw gemaak bij haar. Een moment voor jezelf!
js_loader