Voor je het weet zit je er weer helemaal in…

Die regelmaat na de vakantie, wanneer het ‘gewone’ leven weer begint. 

Met dit zomerweer, is het misschien makkelijker om dat fijne gevoel van de zomer nog even vast te houden. Tussen ons, ik kan hier zo van genieten, die warme temperaturen, zonder jas naar buiten, de mooie zonsopkomsten en zonsondergangen en veel naar buiten. 
Maar qua werk merk ik dat alles weer opstart na de vakantie. De eerste nieuwe kennismakingsgesprekken met een aantal werkfit geïnteresseerden, maar ook vanuit eigen beweging mooie mensen die graag zelf richting willen geven aan de volgende stap in hun werk. 

En natuurlijk de lopende trajecten, waarbij afgelopen weken alweer zulke mooie stappen zijn gezet. Het maakt me zo trots om te zien wat er gebeurt als je jouw groei de aandacht geeft. 

Want die keuze die je maakt: “nu wil ik het anders” is niet altijd een eenvoudige. Je kiest daarbij namelijk om het anders te doen dan voorheen. Dat wat je zo gewend bent, weet dat je het goed kan, de zekerheid en het vertrouwde, laat je los. 

Je kiest voor een andere richting, die onbekend is. Een pad, wat een ander je nog niet eerder is voorgegaan en voor jou ook nieuw is.

Die keuze van “ik wil het anders” wordt eigenlijk altijd gedreven door een verlangen. Niet wat je hebt bedacht, maar wat je diep van binnen voelt, graag wilt. 

Die wens, of jouw verlangen, is nog niet altijd helder hoe dat er precies uit gaat zien. Het is namelijk je gevoel waar we het over hebben. Een geruststelling, dat hoeft namelijk ook nog helemaal niet. 

Maar eerst die andere kant: je ratio, of ook wel genoemd je ego. 

Beiden zijn nodig in het maken van beslissingen, immers een drukke weg oversteken doe je niet op je gevoel. En je liefde tonen aan een ander niet op je ratio. 

Toch is het vaak zo, dat keuzes die we maken veelal op ratio gebaseerd zijn. Weloverwogen, met alle voors- en tegens en nauwkeurig stap voor stap gepland. 


RISICO

Alleen aan dat risicomanagement van je ratio zit zelf een risico. Het haalt namelijk de creativiteit, het gevoel en de ruimte voor verandering weg.

Dat is zo zonde! Want dat hoeft niet. 

Zeker als je hooggevoelig bent, ben je gestructureerd en goed in het uitdenken van de details. Echter daardoor ben je geneigd alles uit te denken, daar ben je goed in.

Echter wel met tot gevolg dat die keuze – ik wil een andere richting in mijn werk- ineens ingewikkeld, onhaalbaar en als ee bos voelt, waar je de bomen niet meer door ziet. Je bent niet de eerste en zeker niet de enige, mocht je dit gevoel herkennen.

En toch… dat verlangen is zo sterk. Je weet alleen nog niet hoe je dat kan realiseren. 

LOOPBAANGROEI OP JOUW MANIER Het is niet voor niets dat in mijn begeleiding vooral richt op dat gevoel – de vrouwelijke weg van groei-. Net iets anders dan waar we mee zijn opgevoed (of in geschoold).  

Vaak is onze aanpak namelijk direct van A naar B. De mannelijke weg. 

Logisch en wel zo praktisch. Je maakt een plan, bedenkt de stappen en wanneer dit moet gebeuren en weet wat het eindreslaat wordt. Het geeft overzicht, structuur en is lekker efficiënt. Het is een typische mannelijke aanpak.

Alleen wat gebeurt er als het anders loopt, de omstandigheden veranderen, het loopt anders dan gepland….

Dan kan de moed je in de schoenen zakken, de energie bij je weg stromen en kan je het vertrouwen kwijt raken dat het ooit nog goed komt.

Door meer op de vrouwelijke kant te leunen, de weg van intuïtie, gevoel, stap voor stap, vanuit zachtheid, hoef je niet zo snel. Het mag anders lopen dan gepland. Want jij gaat er op jouw manier naartoe.

Niet de geijkte weg, maar met de stappen en het tempo dat voor jou goed is.

Het helpt je langer vol te houden, is gedreven vanuit gevoel (een drijvende kracht) helpt je te vertrouwen en geeft je de tijd. 

Waar je vanuit de mannelijke kant succes viert met het eindresultaat, kan je vanuit de vrouwelijke kant succes halen uit het onderweg zijn en dicht bij jezelf te blijven. 

(Te) vaak doen we de dingen vooral op de de mannelijke manier. Niet gek want zo is de maatschappij ook ingericht. Beredeneren, plannen maken, groeien en vooruit willen.

Juist door de ruimte te geven aan je gevoel, dat verlangen sterker te maken en meer te vertrouwen op je inuïtie, wordt groei meer moeiteloos en kan je echt doen wat bij jou past. 
credits: Omdenken

DOE MAAR GEWOON, DAN DOE JE GEK GENOEG

Die (lastige) keuze voor een andere baan, die je misschien wel aanvoelt, maar je nog niet wil aanhoren, wordt gevoed het oerbrein. 

Deze houdt je namelijk het liefst op dezelfde plek. Veilig waar je nu bent. Super functioneel toen we nog moesten jagen en in de natuur woonden, alleen is het nog wel eens een belemmering. 

Want wat gebeurt er als je niet doet? Waar sta je dan over een jaar? 

Dan kan het gebeuren dat je burn-out raakt, opgebrand, leeg, je grenzen over gegaan.  “Soms als we zelf de keuze niet maken, helpt het universum ons een handje”
Maar kan het ook zo zijn dat de keuze voor jou gemaakt wordt. Een conflict op het werk, veranderende omstandigheden of een reorganisatie zorgen ervoor dat je niet meer jouw werk kan doen. 

TJA EN WAT NU?

Want of het komt door niet meer anders kunnen, of het heel graag anders willen, de volgende vraag is: ‘wat ga ik dan doen?’. Een die nog confronterende voelt als een familielid of vriend(in) deze vraagt stelt. 

“Ga ik terug naar wat ik altijd deed, of neem ik de stap in het onbekende en kies voor wat mij het allergelukkigst maak?”

Voor de tweede keuze, die stap die jou gelukkig maakt, ben ik er voor je.   Want ik beloof je, uit ervaring, dat dit mogelijk is, om te doen wat jouw gelukkig maakt en past bij jouw mooie eigenschappen.

Mits je durft te kiezen. 

Nou hoef je niet meteen al je schepen achter je te verbranden. Zeker niet, maar weet alles dat je aandacht geeft dat groeit.  Laat dat nou net zo zijn voor jouw wens om een andere richting in je loopbaan te kiezen. 

Zelfs als je vooral weet wat je niet meer wilt en eigenlijk nog geen idee hebt wat wel.  BEGIN MET DIE ENE STAP

Wil je weten welk verschil een gesprek al kan maken? Ontdekken hoe het voelt als je aandacht geeft aan jouwe wens en wat er dan ontstaat?

Dan nodig ik je graag uit voor een -gratis en vrijblijvende- kennismaking. Want als je dan toch die stap zet, begin dan met een eenvoudige. Ingewikkelder is het niet. 

Ik gun het je zo, om te ervaren wat er mogelijk is als je hier “ja” tegen zegt. Het enige wat het je kost is een half uurtje van je tijd. 

Je neemt contact met mij op via deze site.DAGRETREAT, KOM JE OOK?

Nog meer leuk nieuws, want de eerste live activiteit na de zomer staat op de agenda.
Op 25 Oktober in Heemskerk 
organiseren mijn collega Annemarie en ik een dagretreat. 

Het thema is Hoogsensitief: luisteren naar & vertrouwen op je intuïtie.

Als HSP is het namelijk niet altijd makkelijk om naar je gevoel te luisteren. Omdat je loyaal bent, je anderen goed aanvoelt en je hier feilloos op afstemt. Dat kan nog wel eens ten koste gaan van jezelf. 

Op deze dagretreat nemen wij je mee naar je eigen intuïtie. We starten de dag met een meditatieve yogales. Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga.

Daarna gaan we aan de slag met (creatieve en interactieve) werkvormen die je nog meer bewust maken van je intuïtie.Ook ervaar je de magie van het maken van je eigen vision board. 
 
Je gaat naar huis met een innerlijke rijkdom en allemaal nieuwe tips en is de fijne combinatie van groei, ontspanning en interactie. 
De retreat kost 187,- . Een lekkere lucht, koffie, thee en lekkers en alle materialen zijn inclusief.  

Boek je voor 1 Oktober dan kan je meedoen voor

147,- 

Opgeven kan via de site.

Ik hoop dat deze blog je inspiratie en nieuwe inzichten heeft gegeven. Vind je het leuk om deze in je mailbox te ontvangen, dan kan je je aanmelden via deze link.

Warme groet,

Justine

Meer berichten